Sluitingsrit 2018

Op 14 oktober jl., de één van de laatste zonovergoten zondagen van het seizoen, reden we onze jaarlijkse sluitingsrit. Het was verzamelen geblazen bij ons clublokaal aan de Herendreef.

Toen om 08.30 uur onze oprichter en oud-voorzitter Albert Galle het startsein gaf waren er 27 leden present. De verschillende groepen die gedurende het seizoen hun ritten rijden, vertrokken nu samen voor een rit van 65 km door het West Zeeuws-Vlaamse land. Albert had een rit uitgezet over de vele polderwegen en dijkjes die ons “landje apart” zo kenmerken. De grote kikkergroene groep zorgde tussen het geel bloeiende mosterdzaad  onderweg voor een prachtig plaatje.

De koffiepauze was voorzien bij HCR de Vriendschap in Hoofdplaat op het zonovergoten terras. Enkele inwoners vroegen zich af waar ze deze overrompeling dan wel aan te danken hadden. Want het was immers nog te vroeg voor de Bevrijdingsmars. De familie Martens zorgde, zoals altijd, voor een vlotte bediening. Voor sommige leden was het een mooie gelegenheid om nader kennis te maken want het was de eerste keer dat ze een gezamenlijke tocht reden.

Na een half uurtje zette de groep zich weer in beweging om te vertrekken. De weinige wind die er was zorgde ervoor dat er vanaf dat moment wel iets steviger doorgetrapt moest worden. Even leek het erop alsof de groep in de buurt van IJzendijke nog getrakteerd zou worden  op een lange kasseistrook maar tot grote opluchting van velen gaf Albert nog net op tijd richting aan.

Rustig peddelend en kletsend werd de groep, na een klein ommetje op Belgisch grondgebied, door Albert keurig op tijd op de landsgrens afgezet bij café Het Eerste Huis. Na een traktatie van het bestuur waren de tomaten- en pompoensoep opgewarmd en stonden de vers gebakken pistolets met ham en kaas gereed om de hongerige magen te vullen. Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan twee koppen waren de pannen nagenoeg leeg. En ook de broodjes smaakten prima. Naar verluidt bleef het daarna nog lang gezellig bij Caroline aan de Aardenburgkalseide.

Scroll naar boven
Scroll naar top