Fietstochten

We kennen in toerfietsland de fietstochten die door verenigingen worden georganiseerd en uitgezet (uitgepijld) en de zogenoemde sterritten. De eerst genoemden zullen wel duidelijk zijn, de sterritten zijn iets anders.

Op de kalender wordt een organiserende vereniging genoemd en daar wordt via een niet uitgepijlde route naar toe gefietst. Nu is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Men moet uiteraard de weg goed kennen om te kunnen bepalen, of de in de kalender opgenomen afstand, kan worden afgelegd.
Plus; er zijn veel wegen die naar Rome leiden.
Eén lid in de groep brult dat we links of rechts gaan of rechtdoor, een brede maatschappelijke discussie wordt op dat moment hierover niet gevoerd. Kosten 50 cent per stempeltje en een koffie (financieel potje leggen).

Het rijden in een groep is voor de meeste nieuwe leden even wennen. Het is leuk maar het is ook opletten geblazen. Als je voor het eerst meegaat kijk eens rustig hoe een en ander gaat. Er wordt in principe twee aan twee gefietst. Twee tot drie koppels doen het zogenoemde kopwerk.
De rest volgt en wordt niet moe.
Ga voor de eerst keer in vierde wiel zitten en bekijk de zaak rustig. Houd wat afstand tot je voorganger en let goed op, dan kan er weinig gebeuren. Als je het een beetje door hebt en de conditie is goed dan wissel je een keer met een koptrekker.
Wees beducht voor de sappige opmerkingen die hierop volgen.
Ontraden wordt in het laatste wiel (achteraan)te gaan rijden dat is pas echt vermoeiend. Bij veel bochten gaat namelijk achteraan de snelheid er uit. Als laatste man sta je bijna stil terwijl de eersten met 25 km per uur door een bocht gaan. Je moet als laatste man na de bocht een gat dicht rijden naar de groep.
Als interval training is achterin rijden zeer geschikt!

Bijzondere fietstochten
Er worden door onze leden ook bijzondere fietstochten op de kalender gezet, klassiekers uit de profwereld, hier worden vaak aparte afspraken gemaakt omtrent vertrektijden, vervoer per auto enz.

De Poldertocht
Midden februari organiseert T.C. Aardenburg een veldtoertocht. We krijgen ongeveer 300 deelnemers aan de start die een rit rijden van 30 – 40- of 50Km. Vertrek is van het Van Dongensportpark in Aardenburg. Naast onze leden die deelnemen aan deze veldtoertocht is er behoefte aan vrijwilligers die helpen bij de organisatie.Vrijwilligers kunnen zich melden bij Rini Boidin.

Scroll naar top