NTFU fietsverzekering

NTFU fietsverzekering uitgebreid
Door Redactie Fietssport, 8 november 2016

We hebben goed nieuws! Vanaf 1 januari 2017 wordt de NTFU fietsschadeverzekering uitgebreid. Zo wordt deelname aan wedstrijden toegevoegd aan de verzekering en is de vergoeding van accessoires verhoogd naar € 350,-.

NTFU-leden hebben een standaard fietsschadeverzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld. Samen met onze verzekeraar Meijers assurantiën kijken we continue hoe we de verzekering kunnen verbeteren. Vanaf 1 januari 2017 wordt de verzekering op de volgende punten uitgebreid.

Accessoires
De maximale vergoeding voor persoonlijke eigendommen wordt vanaf 1 januari 2017 verhoogd van € 115,- naar € 350,-. Onder persoonlijke eigendommen wordt verstaan; wielerkleding, schoenen en alle goederen die de persoon op het lijf draagt (b.v. bril, helm horloge en telefoon).

Deelname aan wedstrijden
Ook schade aan de fiets als gevolg van een ongeval tijdens een wedstrijd is vanaf 2017 verzekerd. Daarbij kun je denken aan een tijdrit bij een NTFU-vereniging of wedstrijden op de kalender van de KNWU en/of de Nederlandse Triathlon Bond. Voorwaarde daarbij is wel dat de organisatie en de fietser zich houden aan de wegenverkeerswet.

Deze uitbreidingen hebben geen gevolgen voor het lidmaatschapstarief.

Overig
Voor alle leden van de NTFU wordt deze wijziging automatisch doorgevoerd, je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. En het mooiste nieuws is: het tarief van je lidmaatschap wordt niet aangepast. Een uitbreiding van het pakket tegen hetzelfde tarief.

Ook is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit en overlijden als gevolg van het fietsongeval verhoogd. De uitkering bij overlijden wordt verhoogd van € 2.500 naar € 12.500. De uitkering bij blijvende invaliditeit wordt verhoogd van € 7.000 naar € 25.000. Wanneer er sprake is van een ernstig ongeval adviseren we je direct contact op te nemen met onze verzekeraar Meijers assurantiën.

Unieke verzekering
We zetten de kenmerken van de NTFU fietsschadeverzekering nog even voor je op een rij:

Standaard verzekerd tegen schade aan fiets tot maximaal € 1.000,-
Verzekerd tegen schade aan persoonlijke eigendommen (kleding e.d.) tot maximaal € 350,-
De basisverzekering is uit te breiden tot € 10.000,-
24 uur per dag, 7 dagen in de week verzekerd, tijdens tochten, trainingsritten én wedstrijden
Je bent verzekerd voor de fiets waarop je fietst, dus 1 verzekering voor al je fietsen
Geldig in Europa, dus ook tijdens je fietsvakantie
Snelle afhandeling via digitaal schadeformulier op mijnNTFU.nl
Eigen risico per gebeurtenis: € 50,-
Indexering van de aankoopprijs van fiets en onderdelen: 1 % per maand tot maximaal 72 %
Je verzekering aanpassen
Standaard zijn Fietssport PLUS-gebruikers en NTFU-leden verzekerd tegen schade aan hun fiets tot maximaal € 1.000,- Het is ook mogelijk het bedrag te verhogen tot bijvoorbeeld € 2.000, € 5.000 of zelfs € 10.000,-. Wil jij je verzekerde bedrag ophogen of aanpassen? Stuur dan voor 1 december een mail naar de NTFU om de verzekering te beëindigen of wijzigen. Vermeld daarbij je NTFU-lidnummer en NAW gegevens.

Scroll naar top