Afsluitingsrit wielerseizoen 2021

Zondag 31 okt 2021 stond onze afsluitrit op het progamma ,een rit die we normaal elk jaar terug laten komen, maar wat is in deze periode nog normaal?

Met 20 leden stonden we die zondag klaar om gezamenlijk de rit te rijden, het weer zag er nog goed uit, ze hadden pas in de middag regen voorspeld.

Een mooi bijkomend gegeven is dat onze club dit jaar 45 jaar bestaat en dat een lid van het eerste uur van de oprichting ( Dhr Albert Galle )  ook dit jaar weer aansloot om met de groep mee te rijden en zich ook gelijk op de kop van de groep z’n plekje in nam, ook enkele oud bestuursleden reden mee en dit geeft toch aan dat fietsen best gezond kan zijn. ook het nieuwste lid is vandaag aanwezig nog niet op kop maar dat komt vast nog wel ☺

Het is 09.00 het startschot klinkt en we zijn vertrokken, we rijden richting Heille, Eede langs het Leopoldkanaal  richting Sijsele, met het windje in de rug is het goed te doen en iedereen heeft zo beetje z’n plek opgezocht, en er wordt ondertussen heerlijk gekletst  zoals het hoort.

Van Sijsele rijden we achterlangs Maldegem richting Adegem, een klein uurtje zijn we onderweg  en  anders dan anders hebben we ditmaal geen tussenstop  , dus geen koffie geen rust. De wind nog steeds gunstig in de rug  maar de weg loopt hier op sommige plekken toch  verraderlijk omhoog  en dat merk je aan sommige rijders  “ er wordt minder gekletst “.

De paden zijn ook niet altijd even breed en dat maakt het voor  automobilisten achter ons lastig om voorbij te steken, komen ze wel of komen ze niet dat is voor ons ook altijd de vraag , één automobilist gaat de sprong wagen, rijd de eerste twee rijders voorbij maar ziet dan dat er twee Verstraete’s naast elkaar rijden druk overleggend, en hij besluit om toch maar terug achter de groep plaats te nemen (wat sommige rijders toch afdwingen he ☺) .

Vanaf Adegem rijden we richting St Laureins , Sint Kruis terug naar Aardenburg ,Albert geeft aan dat hij ondanks dat hij toch al  45 jaar hier in de buurt zijn rondjes maakt  vandaag op plekjes was waar hij nog nooit gereden had.

Met de Sint Baafskerk in zicht is het nog even en we zijn op het eindpunt, maar worden we toch nog even verrast met een natuurlijke douche, geen koude douche overigens want bij aankomst  11.30  in Restaurant De Kaaipoort staat een heerlijke pan snert op ons te wachten met  bijbehorende broodjes .

Een groepsfoto wordt binnen gemaakt  aangezien het buiten nog regent, hierna wordt er nog vergaderd en wat nagepraat.

Kortom  weer een geslaagde  rit!

Scroll naar boven
Scroll naar top