Sterritcompetitie

In het wegseizoen wordt op de woensdag de zogenoemde sterritcompetitie gehouden.

In het kort komt het er op neer dat elke vereniging in Zeeuws, Oost- en West-Vlaanderen probeert om zoveel mogelijk leden van hun logo[1]club op die woensdag op de weg te krijgen. Elke woensdag is er een andere stempelplaats ingericht en deze liggen door heel Zeeuws- Vlaanderen en Oost- en West-Vlaanderen. De vereniging die de meeste leden op de fiets heeft gekregen, op die woensdagen in het seizoen, is winnaar.

Uiteraard na een herberekening van het aantal leden van een club. Er is een club met zes leden en die kan dus best winnen als zij die zes leden zo gek krijgen om elke woensdag op de fiets te gaan zitten. Kosten zijn 70 cent per stempeltje en een koffie.
Het vertrek is op de woensdag gespreid.

  • Er vertrekt een groep om 14.00 uur uit Eede (gepensioneerden).
  • Er is een heer die met enkele dames op stap gaat rond die zelfde tijd en die vertrekken uit Aardenburg. Een goede conditie is hierbij een vereiste. Praten en fietsen gaat conditioneel maar tot op zekere hoogte goed samen.
  • Om 17.00 uur vertrekt een groep vanuit Eede hier wordt wel het “samen uit en samen thuis” principe gehanteerd maar deze groep staat te boek met het imago dat er wat harder wordt gefietst. (Dat is niet altijd waar maar grote dorst dwingt regelmatig tot een verhoging van het tempo.)

Het is eenvoudig alleen de sterritten te rijden of met een groep die bijvoorbeeld een afspraak maakt om rond 18.30 uur te vertrekken vanaf een afgesproken plaats. We hebben tenslotte ook nog een aantal leden die gewoon moeten werken.